13. detsember 2014

Frankenmuth

Seekord on juttu vähem, pilte palju.

6. detsembril käisime õpilastega kes õpivad saksa või prantsuse keelt Frankenmuthis. See on Saksa linn, Bellevillest pea kahe tunni kaugusel, autoga saab muidugi kiiremini kohale kui koolibussiga.

Kõigepealt käisime me Bronner's Christmas Wonderland-is, see on maailma suurim jõulupood, avatud 361 päeval aastast. Ehteid oli igasuguseid, igas toonis jne. Samas kui küsida, kas eelistaksin sellist masstoodangut või pisikest butiiki, siis valiksin viimase. See pood oli ülerahvastatud ja kuna liiga palju oli kõike seda kraami, siis minu jaoks kaob see jõulude tähendus totaalselt ja asendub pigem stressiga. Aga vähemalt on ära nähtud.






Päris paljude riikide ehteid oli ka, Eestit loomulikult mitte. Ma siis ütlesin Jennyle, et noh, niikuinii pea, et kõikide jaoks olen ma Venemaalt, et miks siis mitte pilti teha. Jenny vastu: No kuna paljude arvates tulen ma Austraaliast, siis ma võin ju nende ehetest pilti teha :D

Matrjoška

Väljudes oli seina peal sellised sildid ja Eesti keelne ka täitsa olemas. Jenny proovis ka lugeda : ''Kokkuttulekkuukohttt''



Ise piirdusin advendikalendriga, bussi istudes pidin selle muidugi kohe avama ja kuna oli 6.detsember, siis sain seda šokolaadi päris palju süüa :)

Sealt edasi sõitsime Frankenmuthi kesklinna, kus meile anti vaba aega kuni kella viieni. Meid lasti maha (:D) kohas, mis meenutas küla. Seal oli hästi palju poode jne. Kuna aga õpetaja tahtis meile näidata kogunemispaika, kuhu kella üheks pidime korraks minema, siis kohe alguses sinna ei jäänud.

Kõndisime siis sealt mööda, üle silla, kuni jõudsime kesklinna. Kell hakkas juba 12 saama ja otsustasime, et jääme kuni kella üheni sinna linnaossa ja vaatame seal ringi. Tegelikult jõudsime ainult paari poodi, ülejäänud aeg läks restoranis.
Restoran oli lahe, ettekandjad kandsid saksa rahvusriideid. (ei tea nime) Üldse kuidagi huvitav tunne oli, nagu täiskasvanud inimesed peenes restoranis :D



Ma arvan, et gmailis saates läheb ka piltide kvaliteet kehvemaks..





Veidi ebaproportsionaalne kuusk



Nätsukomm

Hästi palju oli kommipoode





Restoran


Ettekandjad


See toit oli super

Peale söömist käisime siis oma kontrollpunktis ning suundusime tagasi sinna nö külla. Käisime seal kõik poed läbi. Seal oli igasugu poode - kommipoed, riidepoed, ehetepood, isegi koerapood jne.. Lõpuks läksime ühte hoonesse kus kohviku kõrval oli üks diivan. Seal me siis istusime ja puhkasime jalga kuni kell sai viis.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar