29. jaanuar 2015

26-29.01.15 Jenny lahkumine & uus kool

26.01.15

Veidi peale lõunat viis hostema meid Jennyga kooli. Käisime seal, et küsida kas meie hinnete paberid on valmis. Ei olnud..

Sealt edasi sõitsime Meijer'isse, sest Jenny tahtis veel EOS huulepalsameid osta. Mina sain omale veepudeli.

Koju tulles hakkasime jälle Jennyga Endless Love vaatama.

Õhtul läksin Jenny tuppa, lakkisime küüsi ning andsin talle ka kingi ära. Ta oli väga rahul ning juba kujutas ette kuidas ta selle särgiga ringi kõnnib.

Õhtul otsisime veel tema toas olles Facebook'is ta hostisa juures töötava poisi fb ning kui me selle lõpuks leidsime, siis kiljusime :D Alla minnes hostema küsis, et kas me nägime ämblikku. Ma naersin nii, et pisarad väljas.

Viimased jutud raamatukogus

Eesti - Austria


:D

27.01.15

Viimane hommik Jenny juures.

Kui lõunasöögi ära olime söönud, oli Jennyl aeg viimased asjad kohvrisse toppida ning kohvrid trepist alla tuua. Ma sain päris palju tavaari Jennylt, sest pole ju mõtet poolikuid asju kaasa võtta.

Enne lennujaama sõitsime Jenny hostisa töölt läbi, et nad saaksid nö hüvasti jätta. Sealt edasi sõitsimegi lennujaama. Ega midagi rohkemat ei oskagi kirjutada, väga imelik ja tühi tunne oli kui Jenny läinud oli, siiani on.


Henry

Minu uus veepudel - Jenny vana veepudel



Töötajad läksid ka lennukisse, must have pilt


28.01.15

Esimene päev uues koolis.

Kõik on nii erinev. Kooris tehakse esimese asjana üksteisele massaaži, seejärel mitu erinevat hääleharjutust. Lisaks oli meil üks põhiõpetaja (mees) ja lisaks üks  noormeest ja noorem naine, seega see kõik oli nii segane. Ja suhtlevad ka niimoodi, et õpetaja ütleb: selge? siis õpilased teevad ühe nipsu. Seejärel: küsimusi? ja kui kellegil on küsimusi, siis see inimene teeb kaks nipsu.

Koolibussid on siin palju paremad. Need on veidikene uuemad, seega veidi suuremad ning lisaks on sees soojustus mis tähendab seda, et kui sa bussi minnes maha istud, siis ei pea sa lõdisema jääkülma istme pärast.

Peale tunde käisin oma nõuandja?! juures, vahetasin ajaloo tunni web design vastu välja. Ma teadsin juba esimesel sekundil kui sinna ajaloo klassi läksin, et mina sinna ei jää. See klass on nagu mingi hipide paik. Seinad on igast tsitaate ja pilte täis, laest ripuvad igasugused asjad alla. Lisaks see 'klass' lõhnab viirukite järgi ning enamus õpilastele on istumiseks diivanid.
Lisaks käisin ka õpikukogust läbi ja võtsin omale saksa keele õpikud. Veidi jõudsin ka empsiga rääkida kuni Rona mulle koos lastega järgi tuli.

Me käisime T-mobile's, sain Jenny USA numbri omale. Varem oli mul at&t mobiilisideoperaator (haha googeldasin EMT'd, et saada eesti keelne sõna) ning ma pidin maksma kuus 25$ ja mul polnud internetti. Nüüd maksan 20$ ning mul on lisks kõigele ka nett. Damn kuidas ma ikka oskan säästa ja veel milliste kasudega.

Seejärel läksime ühte pagaritoodete poodi. Kui Jenny juures veel 'elasin', siis Rona ostis sealt samast poest juustu-küüslaugu saia mis oli väga hea. Seekord ostis ta ka paar erinevat saia (nemad kutsuvad neid leibadeks aga no see ei ole leib) ning lasi pooleks lõigata ja ühe poole sain mina omale koju võtta.

T-Mobile asus ühes ostukeskuses kus me kõige rohkem shoppamas oleme käinud. Nii veider oli VS ja WetSeal'ist mööda kõndida, sest need olid poed kuhu me alati Jennyga läksime. Selline mõte käis peast läbi, et millalgi tulen jälle Jennyga siia ja siis jõudis kohale, et ta on ju Austrias..

Kapid on pikemad ja peenemad

Esimene korrus, tegelikult on see koridor kitsam kui ülejäänud. Siin toimub mu esimene tund ning siin on ka minu kapp


Selle pildi saatsin Jennyle, sest ikkastki PINK ju

Pagaritoodete pood

29.01.15

Veidi enne kuute oli äratuskell. Pool 7 astusin toast välja, sest 6:55 (täna tuli paar min isegi varem) pidi koolibuss tulema ja mul oli veidi vaja ikka kõndida, et bussipeatusesse jõuda. Kuigi nüüd juba tean, et võin veidi hiljem minna, nimelt kõnnin ma sinna ainult 10min. Siin olles on need minutid hoopis tähtsamaks muutunud kui Eestis olles. Isegi need 5 min (uues koolis vist paar min pikemad) vahetunnid tunduvad juba päris pikk aeg.

Ka täna olid tunnid pealiskaudsemad, sest igas tunnis rääkisime lisaks ka sellest, et mida me teeme kui koolitulistamine toimub. Meie kool liitus uue programmiga nimega 'Alert' ja ütleks, et see on arukas tegu. Varem olid nad nagu minu eelmine kool - kui tulistaja tuleb, siis kõik õpilased lähevad ühte seina peitu, nii et kui tulistaja ukseklaasist sisse vaatab, siis näeb ainult kotte ja õpikuid laual. Pole just kõige kavalam ning nagu tänagi mitmed õpetajad mainisid - tulistajad on ju üldjuhul kooliõpilased ja teavad ise ka neid 'nippe' kuidas ennast ära peita tuleb.
Nii me siis arutasimegi esimesel korrusel saab kohe aknast välja minna, teisel korrusel peame lihtsalt uste ette lauad/toolid tõstma või vastu hakkama. Kolmandal korrusel on veel eelis, et saame teise korruse katusele hüpata jne..

Inglise keele õpetaja on meil väga huvitav. Tal on lahe riietumisstiil. Eile oli tal seljas tumelilla pusa ja jalas paar tooni heledamad lillad püksid. Täna oli tumeroheline pusa ja veidi heledamat tooni rohelised püksid. Huvitav mis tal homme seljas on :D Ta on meesõpetaja, lihtsalt mainin kuigi ega vist paljud naisõpetajad pusasid koolis ei kannagi.

Sööklas istusin teiste vahetusõpilastega. Sööklas olles on küll selline tunne, et uus kool on väiksem, sest esiteks söömas on palju vähem õpilasi. Koolist väljudes, et bussile minna, oli ka veider vaatepilt - ainult 6 bussi. Paljudel õpilastel on 7 tundi, võib-olla ka sellepärast.

Lisaks on üldse koolis nii veider, palju vabam. Haha, septembris oli imelik, nüüd on jälle veider. Nimelt oli eelmises koolis nii, et hommikuti tõid bussid õpilased kooli, aga enne õpilasi välja ei lastud, kui täpselt kell 7:22 ning kõik õpilased siis üheskoos kõndisid kooli.
Siin on aga nii, et kui bussiga kooli ette jõuad, siis lastakse kohe välja.
Koridorides ei ole ka mingeid turvatöötajaid ning klassist väljudes ei pea mingit luba küsima.

Saksa keele klass. Kuna see koolimaja on veidi vanem, siis klassiruumid on rohkem filmilikumad kui eelmises koolis, ehk hästi paljudes klassides on seinad plakateid või muid asju täis

Sellised on üldjuhul koridorid. Harjumatu, et need ukseaugud on sellised pisikesed ja madalad


Võimla



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar